„КамАЗ“ ще помага за сглабянето на руските лимузини Aurus

Производството на автомобилни компоненти за Aurus ще бъде установено в сътрудничество с Камския автомобилен завод.

„КамАЗ“ ще помага при производството на компоненти за първокласните автомобили Aurus, каза руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров по време на речта си пред Държавната дума. Според министъра в сътрудничество с Камския автомобилен завод ще бъде установено производството на двигатели и скоростни кутии, пише сайтът motor.ru.

Мантуров уточни, че част от компонентите ще бъдат произвеждани в завода на Ford Sollers в Елабуга, а останалите – на основната производствена площадка в Набережние Челни. „Разчитаме, наред с други неща, на активното използване на онези предприятия, които са пострадали от пандемията по отношение на липса на работа“, добави той.

Автомобилите Aurus се състоят от 4,5 хил. компонента, които се доставят от 74 производителя. Сред тях са както руски, така и чуждестранни компании. В същото време деветстепенната автоматична трансмисия е 100% руска, като и двигателят, каза Мантуров.

Доставките на вече поръчани автомобили от клиентите ще започнат през март 2021 година. По-рано беше съобщено, че руснаците не са се отказали да купуват седани Aurus заради пандемията от коронавирус – поръчките не само не намаляват, а напротив, техният брой нараства.

Към днешна дата за поръчка се предлага седан Aurus Senat, чиято цена започва от 18 млн. рубли ($260 000). През май един екземпляри е забелязан в Белгия – с поставени местни номера.

Освен седана линията Aurus включва лимузина и бронираната ѝ версия – такъв автомобил се използва за командировки от Владимир Путин и няколко други висши служители. Също така са сглобени няколко копия на миниваните Arsenal, а скоро ще бъде представен и SUV Kommendant.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest