Kam4atka, Svoboda, Kvest: Имена на модели LADA, които „АвтоВАЗ“ измисли

Появи се списъкът на „спящи“ имена, които принадлежат на компанията.

През годините руската автомобилна компания „АвтоВАЗ“ е патентовала няколко имена в Русия, които могат да бъдат използвани за бъдещи модели LADA. „Российская газета“ предостави списък на измислените от марката „спящи“ имена от закритата база на Роспатент. Сред тях са Кам4атка, Svoboda, Kvest, както и Xcite, Excite, X Path и други.

Списъкът съдържа също имената Onega, Binar, Antiga, Expira, XRave, Preosa и незнайния XRay X. Последният, очевидно, е предназначен за една от модификациите на съществуващия модел LADA XRay. „АвтоВАЗ“ получава правата за някои от тях още през 2012 г., а за други през 2015 година. Документите за тези имена са в активно състояние, така че теоретично компанията може да ги използва по всяко време.

Сертификатът за запазена марка е валиден 10 години, но след изтичането на срока той може да бъде подновен. От 1 април „АвтоВАЗ“ повиши цените за всички модели средно с 6 500 рубли (80 евро). За моделната линия LADA това увеличение на цените бе второто от началото на 2020 година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest