Калоян Паргов: БСП стои здраво на своите ценности и принципи по пътя на промяната на България

Интервю на „Радио К2“ с председателя на ГС на БСП-София Калоян Паргов от шествието на БСП по повод 1-ви май.

 

„Радио К2“: Здравейте г-н Паргов и честит Ден на труда?

 

Калоян Паргов: Честит Ден на труда и на международната работническа солидарност!

 

„Радио К2“: Заявката беше това шествие да бъде от 20 000 човека, достатъчно многобройно ли е според Вас?

 

Калоян Паргов: Аз мисля, че има малко над 20 000, защото колоната както виждате е на ъгъла на „Раковски“, тоест целият „Дондуков“ от „Раковски“ и малко след него до Министерски съвет с двете платна е пълен с хора. Хора не само от София, но и от цялата страна, които са дошли днес да празнуват две неща, първо Деня на труда и второ, откриването на предизборната кампания по пътя на победата на 26-ти май.

 

„Радио К2“: Отбелязвате Деня на труда, но как се трудите да спечелите изборите с политики, а не със спекулации срещу ГЕРБ?

 

Калоян Паргов: Популизмът, който се шири из нашите политически ширини, е оръжие на други политически формации. Ние имаме нашата „Визия за България“, ние имаме нашата европейска платформа, ние имаме нашите ценности и принципи, които са фундамент, на който ние стоим здраво и стабилно по пътя на промяната на България.

 

„Радио К2“: Според някои статистически проучвания БСП дори повежда ГЕРБ, това ласкае ли ви и това ласкателство може ли да ви накара да се възгордеете и заради това да претърпите погром?

 

Калоян Паргов: Точно това не бива да допускаме, не бива да има и за миг отпускане, за миг не трябва да има разсейване, защото мачът се играе 90 минути, а тези 90 минути изтичат в 12 часа на 26-ти май вечерта.

 

„Радио К2“: Вие критикувате Йорданка Фандъкова, но Вие ли ще я заместите на следващите избори с успешни политики и с какво можете да помогнете на София?

 

Калоян Паргов: Този въпрос ще оставим след 26-ти май, когато започва местната кампания, тогава ще започне и номинационната кампания, заседанията на конференциите, на които ще излъчим нашите кандидати за местните избори в София. Очевидно, че управлението в София след 10 години буксува, очевидно, че това управление не носи тази промяна в облика на града, която всички жители и гости очакват, най-вече крайните квартали, инфраструктурата, „ремонтите върху ремонтите“ и „контрол върху контрола“, с който се прочухме, липсата на различна визия за развитие на града, а не тази, която задушава града, както в момента.

Pin It on Pinterest