Какво слушат руснаците по време на карантина

Какво да си включите за фон, докато седите в самоизолация? „Яндекс.Музика“ проведе цяло проучване на тази тема.

На първите места в класацията попадат утвърждаващи живота песни и хитове от 2000-те. Но има много забавни звуци. Например шумоленето на банкноти, излизащи от банкомат, предаде сайтът 360tv.ru.

Очевидно е, че докато седите вкъщи между четири стени, имате нужда от по-ободряваща и утвърждаваща живота музика. Поне по-голямата част от анкетираните се придържат към тази позиция. Сред най-популярните песни са I Will Survive и саундтраци от героични филми. Най-мотивиращият саундтрак е от филма „Роки 3“ – Eye of the Tiger. За да приповдигнат настроението и духа, руснаците дори си пускат химна на Русия.

Повечето хора си припомнят хитовете от 2000-те. Например песни на групите „Руки вверх“ и „Иванушки“.

Една трета от анкетираните са казали, че искат да се концентрират и затова им помага класическата музика. И не само от отминалата ера, но и модерната – Лудовико Ейнауди, Роберто Качапалия, Макс Рихтер. Още по-добри са звуците на природата. Сред любимите на руснаците са шумът от дъжд, морския прибой и пукането на дърва за огрев в камината. Някои (но не много) тъгуват по офиса и си включват шума на тълпата и града.

Други руснаци пък често си пускат звук от банкомат, който брои банкноти, и мъркане на котки.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest