Общество

Какво пожела Путин на руснаците за Великден?

Руският президент Владимир Путин поздрави всички православни граждани в страната за празника Великден.

Обръщението на държавния глава беше опубликувано в неделя, 19 април, на уебсайта на Кремъл.

„От душа поздравявам всички православни християни със Светото Възкресение Христово, с този голям празник Великден. Знам, че представителите на всички наши религиозни вероизповедания, привържениците на всички традиционни религии на Русия искрено се присъединяват към тези поздравления“, така пресслужбата предаде поздравленията на руския лидер.

Путин отбеляза, че тази година празникът се провежда в условия на принудителни ограничения във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция в страната. Според неговите думи Русия има всичко необходимо за справяне с надвисналата заплаха – икономическа основа, научен потенциал, материална и високопрофесионална база в сектора на здравеопазването.

Държавният глава обърна внимание на благотворителната работа на доброволците и всички неравнодушни хора, които „следват зова на сърцето си и подават ръка на ближния, на тези, които се нуждаят от нея в такива времена“, и изрази благодарност към тях.

„Днешното духовно, радостно и светло събитие, както и вековните традиции на Великденския празник, ще помогнат на всеки от нас, ще засилят надеждата и вярата ни. Великден, Възкресението Христово – това е символ на триумфа на живота над всичко, което е против него. Това е символ на пречистването, прераждането и продължаването на живота“, обобщи руският лидер, цитиран от „Известия“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest