Общество

Какво жилище можете да си купите в Русия, ако продадете имот в САЩ?

Средната стойност на недвижимото имущество в САЩ, според данни на Националната асоциация на брокерите (NAR, National Association of realtors), е около $400 000 през последните няколко месеца.

Какви аналози можете да си купите за тези пари в Русия?

  1. Двустаен апартамент с гледка към река Москва

В Северозападна Москва за 20-25 млн. рубли можете да си купите неголям двустаен обзаведен апартамент в ново строителство от бизнес клас. Апартаментът е с високи тавани – над три метра, а главното му преимущество са потресаващите гледки от панорамните прозорци към река Москва. Намира се на 20 мин. пеша от метрото. Наблизо има големи паркове, където можете да се наслаждавате на разходки през уикендите.

Площ: 48,37 м²

Wainbridge/cian.ru

Wainbridge/cian.ru

  1. Апартамент в центъра на столицата

В стар блок от 1930 г. има стилен двустаен апартамент с ярък интериор. Блокът се намира в исторически район на Москва. Недалеч от него има множество ресторанти, театри, Московският зоопарк и др. Блокът има голям затворен двор с детска площадка, градинка и фонтан.

Площ: 56 м²

Этажи Москва/cian.ru

Этажи Москва/cian.ru

  1. Апартамент в историческия център на Санкт Петебрург

Този апартамент с високи тавани (3,5 м) е в най-скъпия район на Санкт Петербург, така наречения „Златен триъгълник“. Блокът е построен по проект на архитекта Хералд Босе в средата на XIX век. През три сгради от него се намира Невски проспект. Наблизо са основните градски забележителности: Дворцовият площад, Ермитажът, Исакиевският събор, съборът „Христос Спасител“.

Площ: 85,8 м²

МК-Элит/cian.ru

МК-Элит/cian.ru

  1. Къща в гората в стил фахверк

На час път от Санкт Петербург има двуетажна къща в стил фахверк. Старите борове се издигат точно пред прозорците. На покрива на къщата, на мястото на туите, може да се направи зона за барбекю. Наблизо има неголямо езеро и зона за отдих.

Площ: на къщата 325 м², двор 1 дка

ГК ПЛЮС Загород/cian.ru

ГК ПЛЮС Загород/cian.ru

  1. Двуетажна къща в Татарстан

Ако се отдалечим от столиците, то в Татарстан за същата сума можем да купим двуетажна тухлена къща с двор с хубава градина. Тук има и езерце с мост и беседка за барбекю.

Площ: 270 м², двор 1,5 дка

Сергей Трудов/cian.ru

Сергей Трудов/cian.ru

  1. Къща в гората

Това дървено имение се намира на брега на река в планински район на Алтайския край. Построена е от сибирски дървета и е облицован с тухла. В двора има баня и беседка. На 40 км от къщата е курортният град Белокуриха, известен с лечебните си минерални води.

Площ: 180 м², двор 4,4 дка

cian.ru

cian.ru

  1. Къща в Сочи с басейн

Този съвременен дом е недалеч от центъра на Сочи и морския бряг. В двора има открит басейн, растат плодови дръвчета, има и баня. На втория етаж на къщата има открита тераса, откъдето се открива гледка към Черно море.

Площ: 220 м², двор 1 дка

SIRIUS REALTY/cian.ru

SIRIUS REALTY/cian.ru

автор: МАРИЯ БУНИНА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest