Какви „народни средства“ срещу коронавируса се продават в Русия?

На фона на новините за епидемията от коронавирус, руските рекламни сайтове започнаха да продават амулети и талисмани за предпазване от болестта.

Съставихме списък с най-смешните и най-скъпите сред тях.

  1. „Магически“ чесън
avito.ru

Този чесън е отгледан с любов и лично „омагьосан“ от селски лечител. Въпреки че чесънът е „езически славянски амулет за защита от нечисти духове“, той може да се носи от всеки. Има и ръководство за употреба: набодете небелена глава чесън седем пъти с дебела игла и след това я носете навсякъде със себе си. Включено е и „иновативно“ калъфче за чесън, напомнящо яйце „Киндер сюрприз“. Струва 300 рубли ($5) на глава.

  1. Коронавирус моп
avito.ru

„Чистотата е ключът към здравето“, заявява продавачът в онлайн рекламата си за моп, който предпазва от новата инфекция (дръжката не е включена). За пълна защита срещу коронавируса, продавачът препоръчва редовно да сменяте домашния си моп. Магическото устройство струва 500 рубли ($8).

  1. Противовирусни гаражни светлини
avito.ru

Зловещият външен вид на тези светлини е достатъчен, за да изплаши не само минувачите, но и опасните заболявания, включително коронавируса, твърди продавачът. Защитният амулет е изработен от „бюджетни“ материали: желязна армировка, метална ламарина, мрежа и бодлива тел. Оттук и ниската цена на чудотворния артикул – 990 рубли ($15).

  1. Вълшебно цвете
avito.ru

Агафия – магьосница от Брянск (393 км от Москва), сама прави и омагьосва този амулет. Според Евгений, който написва онлайн рекламата, цветето предпазва от зли очи и вируси. Такава обширна функционалност няма как да е евтина – 50 000 рубли ($780). Обърнете внимание, че амулетът работи само на територията на Русия.

  1. Домати в антикоронавирусна саламура
avito.ru

„Нашите домашни домати лекуват всичко. Дори коронавирусът няма шанс“, отбелязва гордият продавач.

Стоката няма придружаващ сертификат, който да подкрепи твърдението (да не повярваш). В първия ден на публикуване на рекламата анонимният продавач казва, че няколко души са се обадили, но все още никой не е кихнал (в некоронавирусен смисъл) исканата цена от 600 000 рубли ($9 350). Но какво, ако наистина работи?

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: www.bg.rbth.com

Pin It on Pinterest