Каква клетва е дал Нурмагомедов пред гроба на баща си?

Бразилският боец ​​в смесен стил (ММА) Чарлз Оливейра заяви, че знае за клетва на руснака Хабиб Нурмагомедов в гроба на баща му и негов треньор Абдулманап Нурмагомедов. Думите му цитира Middleeasy.

„Мъжът каза, че приключва кариерата си. Казаха ми, че се е заклел в гроба на баща си да не се бие повече“, каза Оливейра. Боецът подчерта, че не вярва в завръщането на Нурмагомедов в спорта. „Ако Хабиб възобнови кариерата си, той ще противоречи на думата, която е дал на собствения си баща. Това е краят“, заключи той.

На 26 ноември американският треньор Хавиер Мендес намекна за завръщането на Нурмагомедов в свое изказване. Той припомни, че 32-годишният руснак все още се подлага на допинг тестове.

Нурмагомедов обяви оттеглянето си от спорта след победата си над американеца Джъстин Гейджи на турнира на UFC на 24 октомври. Руснакът защити титлата си в лека категория на организацията за трети път и отбеляза 29-ата си победа. Той обясни решението да напусне спорта с желанието да прекарва повече време с майка си, която не иска той да се бие без надзора на баща му.

57-годишният Абдулманап Нурмагомедов почина на 3 юли поради усложнения след прекарана коронавирусна инфекция. Той беше треньор на Хабиб, както и на други активни бойци на UFC Ислам Махачев и Умар Нурмагомедов, припомня „Лента“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest