Какъв изтребител може да се изправи срещу руския Су-57?

Известният интернет портал на немски език Contra Magazin признава, че руският многофункционален изтребител пето поколение Су-57 няма достоен противник в САЩ и страните от НАТО.

Според Contra Magazin западните държави просто нямат самолет, който да се изправи срещу руския изтребител Су-57. „НАТО има проблем…“ – по този начин започва тревожното заглавие на статията на споменатото издание.

Там се посочва, че най-добрият самолет в НАТО е мултифункционалният изтребител Eurofighter от четвърто поколение, цитира статията и rg.ru. Срещу него, според автора, няма шанс дори американският F-22 Raptor. Изданието Contra Magazin е скептично настроено към американските изтребители и по-специално критикува ефективността и маневреността на F-22 и F-35. Оказва се, че революционният подход на Съединените щати към създаването на изтребители от пето поколение е погубен, посочва авторът на статията.

„Американската революция в производството на самолети е довела до дегенерация на авиацията и е заразила военновъздушните сили на НАТО. За съжаление САЩ не направиха това, което направиха руснаците. Руснаците направиха еволюция от модела Су-24 (който все още се използва, между другото, в Сирия) в Су-27, Су-30 и Су-35 до Су-57“, пише Contra Magazine.

От американските самолети изданието оценява само палубния изтребител-бомбардировач и нападателен самолет F18 Super Hornet, който също се е развил много от F/A-18 и понастоящем е от ранга на Eurofighter. Но това също не е повод за утеха, тъй като никой от тези два самолета не може да бъде сравняван с руския Су-57, според публикацията.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest