Как върви модернизацията на изтребителите МиГ-31?

В четвъртък заместник-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко провери как вървят работите по усъвършенстването на изтребителите МиГ-31 до версията МиГ-31БМ в авиозавода „Сокол“ в Нижни Новогород.

От предприятието съобщиха на зам.-министъра, че модернизацията, която се провежда от 2007 г., се извършва с пълна замяна на бордовото радиоелектронно оборудване със съвременни образци, като се предвижда и използване на съвременни авиационни средства на поразяване, които ще повишат бойната ефективност на самолета около 3 пъти, пише „Российская газета“.

Те съобщиха на Криворучко още за изпитанията на МиГ-31БМ с електродистанционни системи за управление вместо с механични. В резултат ще се появи цяла линия изчислителни машини, които ще се инсталират на борда.

Между другото, на територията на Русия е прехвърлено производството на практически цялата комплектация на МиГ-31. „Днес, в рамките на заместване на вноса, практически напълно сме прехвърлили на територията на Русия 99.9% в период от производството на всички компоненти на ниво доставчици от 1-ва категория“, съобщиха на заместник-министърът на отбраната.

Алексей Криворучко посети и Арзамаския машиностроителен завод, където се запозна с хода на работите по най-новата бронетехника на платформата „Бумеранг“, разказаха от веодмството. Зам.-министърът разгледа и производствените линии на бронеавтомобилите „Тигр“, бронетранспортьорите БТР-82А и друга бронетехника.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest