Общество

Как руснаците се бъзикат с падането на рублата?

В мемовете руснаците вече измислиха ново лого за рублата и изясниха защо рублата падна. И не само: измислиха как да я вдигнат до предишните ѝ стойности!

След отказа на Русия от сделката с ОПЕК+ паднаха цените на нефта, а заедно с тях и курсът на рублата. На 9 март курсът на долара на Forex (на руските пазари този ден беше почивен заради празника предходния ден) превиши 75 рубли (като по-рано се задържа на стойност от 65), а еврото – 85 рубли (преди краха струваше 72-74 рубли).

Някои започнаха да се паникьосват, други да купуват долари. Но след 1998, 2008 и 2014 г. руснаците вече са свикнали с колебанията в курса на националната валута. И много от тях реагираха шеговито. Ето и най-смешните реакции за печалната новина – в мемове:

Руснаците първо измислиха ново лого за рублата

„Вчера (в чест на Международния ден на жената 8 март) всички купуваха лалета, а трябваше да купуват долари“, пише Аксана Ханмедова в Instagram.

За @Lale4ka новината е напълно изненадваща.

„Наташа, спиш ли?“

„Вече е 6 сутринта, Наташа“,

„Петролът е по $32“

„$ по 72 рубли“

„Ставай, всичко бутнахме“

„€ е по 82“

„Бутнахме направо всичко, Наташа, честно“

Twitter потребителят @oneteacher2jobs планира отпуската си, но заради падането на курса на рублата плановете му се провалят.

„Аз: И какво, изплатих ипотеката, най-сетне тази година искам да отида да си почина лятото, за първи път от 5 години. Може би в Испания, Гърция или Италия. Може би дори в САЩ ще отида, моя позната отдавна ме кани там.

Курсът на еврото: Успех, братле

Доларът: хаха

Коронавирусът: без коментар“, пише той в социалната мрежа.

Друг потребител слага до рублата живовляк – според руските поверия това растение пази от много болести.

Преглед на изображението в Twitter

„Че това е защита от коронавируса. Никой няма да иска да ходи в чужбина с такъв курс. Нормална стратегия. А и шистовият газ ще го отнесе. Трябва само да потърпим три години“, пише той в Twitter.

Друг потребител в мрежата сравнява рублата с главния герой от филма „Сияние“ на Стенли Кубрик.

Дипмиссия Уругвая@think_not_think

Моё любимое видео с прошлого обвала курса рубля снова стало актуальным19713:54 ч. – 9.03.2020 г.Информация за реклами в Twitter и поверителност54 души говорят за това

А други се опитват да обяснят какво се случва със спестяванията им след падането на курса на рублата.

„И с леко движение на ръката инвестиционният портфейл се превръща в инвестиционен клъч“, обобщава Василий Есманов.

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: www.bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest