Как руските военни се борят с коронавируса в Сърбия

Руските военни експерти започнаха да изпълняват практически задачи в борбата с коронавируса в Сърбия.

Военните подготвиха техническото оборудване, медицинската и защитна екипировка, освен това инспектираха района за предстоящите работи. На територията на Военномедицинската академия на въоръжените сили на Сърбия е изградена временна постройка за руските експерти.

Ден преди пристъпването към практическата работа се проведе съвещание между представители на министерството на отбраната и здравеопазването на Сърбия, по време на което бяха определени задачи за руските военни в борбата с коронавируса, съобщиха от руското министерство на отбраната.

МО на РФ

Две от най-важните медицински организации в Белград са избрани като примерни обекти за работите. Първата е Клиниката по гинекология и акушерство „Народен фронт“, втората е Клиничният болничен център „Д-р Драгиша Мишович“, където се изолират и лекуват пациенти с умерени и тежки симптоми на коронавирусна инфекция.

Руските медицински екипи участват в анализа на епидемиологичната ситуация, съветват и обучават сръбските си колеги как да организират карантинни и дезинфекционни дейности и след това да предоставят медицинска помощ директно на пациентите.

Екипите от войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) и специално военно оборудване участват в дезинфекцията на медицинските заведения. За един ден са дезинфекцирани повече от 60 000 кв. м помещения и 5000 кв. м болнична територия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest