Общество

Как изглеждат стюардите и стюардесите на руските авиокомпании

Авиокомпаниите се стараят да осигурят на служителите си ярки и запомнящи се униформи.

Вижте как се обличат руските стюарди и стюардеси.

  1. „Аерофлот“

Рамил Ситдиков/Sputnik

За 96-годишната си история най-старата авиокомпания в Русия нито веднъж не е променяла униформата на служителите си, а днес те изглеждат така: леки яркочервени костюми лятото и традиционни сини вълнени тоалети през зимата.

Legion Media

В комплекта влизат шапка (пилотка), бели ръкавици, плащ, блузка, рокля, наметало, зимно палто и шал. Обувките се подбират в тон с костюма. Стюардите са облечени в тъмносини костюми с фирмени нашивки.

  1. „Победа“

Global Look Press

Тази руска нискотарифна компания (дъщерно дружество на „Аерофлот“) също има много красива униформа. Момичетата носят светлосини рокли и тъмносини сака със светлосин кант. И задължително – копринено шалче на точки.

  1. S7

Кирил Кухмар/ТАСС

Стюардите и стюардесите на S7 имат най-ярките униформи! За момичетата има два варианта – рокля с къс ръкав в тъмнорозов цвят и небесносин костюм с пола.

Авиокомпания „Сибир“

Момчетата носят светлосиви костюми със светлозелени вратовръзки.

  1. „Уралски авиолинии“

Донат Сорокин/ТАСС

Стюардите на „Уралските авиолинии“ изглеждат много стилно в тъмносини строги костюми с червен кант. Образът се допълва от филцови шапчици.

  1. Nordwind

Nordwind Airlines

Авиокомпания Nordwind влиза в десетката на най-големите в Русия. Като цяло тя лети до градовете по Волга: Казан, Чебоксари, Волгоград. Момичетата носят червени или черни рокли, а мъжете – черни костюми-тройка (с жилетка).

  1. „Россия“

Авиокомпания „Россия“

Тази авиокомпания, базирана в Санкт Петербург, лети в региона и в Европа. Фирменият ѝ самолет е с тигрова муцуна – няма да го пропуснете на нито една писта! А по време на полет асистират стюарди в светлосини костюми с червени колани.

  1. „Полярни авиолинии“

Авиокомпания „Полярни авиолинии“

Тази сравнително малка авиокомпания обслужва Якутия, свързва столицата на републиката – Якутск – и най-отдалечените градове от региона. Пасажерите летят на неголеми самолети от типа на Ан-24, Ан-26 и вертолети Ми-8. А стюардите носят сини костюми и светлосини рокли.

Авиокомпания „Полярни авиолинии“

  1. Utair

Авиакомпания „Utair“

Централата на тази авиокомпания се намира в Сургут (Сибир), а самолетите ѝ летят предимно в руските региони и до големите европейски градове. Стюардесите ѝ носят сини поли и жилетки.

  1. NordStar

NordStar Airlines

Една от най-големите авиокомпании в Русия е базирана в Красноярск. Пасажерите на NordStar пътешестват из Сибир заедно със стюарди в сиво-виолетови униформи.

  1. Rusline

Rusline Airlines

Самолетите на тази авиокомпания, разкрасени в хохлома, се забелязват отдалеч! Rusline свързват Москва и градовете по поречието на Волга, в Урал и Сибир. Пасажерите се обслужват от стюардеси в елегантни бежови костюми с фирмен червен кант.

източник: RUSSIA BEYOND

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest