Кадри от живота в киберпънк руска ферма набират популярност

Псевдодокументалният филм показва забавната страна на живота в една технологично развита руска ферма – с обрат в края.

Режисьорът и сценарист от Москва Сергей Василиев пусна късометражен филм, озаглавен „Руска киберпънк ферма“.

Видеото, публикувано в YouTube, показва фермерa Николай, който запознава зрителите с обстановката и споделя перспективите за живот в технологично напредналата, но все още много автентична руска ферма.

„Лъжа е, че сме технически изостанала държава“, казва Николай, преди да покаже работници роботи, направени в Izhevsk Dynamics Corporation (най-вероятно „русифицирана“ аналогия с Boston Dynamics).

Николай разказва за технологии, които са много специфично приложени към неща, познати на всеки, който е бил в руска ферма. Например вместо обикновена дупка в земята във външната тоалетна, за жителите на фермата има истинска черна дупка…

Роботите хранят и доят крави и въпреки чувствата на Николай към кибердоячката, тя всъщност си пада по трактора. Николай от своя страна избягва жена си, която го преследва под формата на летящ екран и не спира да му опява за размножаване на квадрокоптери.birchpunk

Във филма много типично руски проблеми остават нерешени, въпреки революционния технологичен напредък. Въпреки че фермерите вече не използват пътища, летящата кола на Николай се тресе точно като обикновена кола на обикновен селски път, заради „въздушната турбуленция“. Необходими са години, за да пристигне пощата (препратка към прословутите срокове на руските пощи), въпреки че се доставя от летяща машина, задвижвана от реактивни двигатели.

„Елате да работите с нас“, казва фермерът Николай в края на видеото, което е направено, сякаш е насочено към примамване на свежи кадри за работа във фермата. Накрая зрителите научават, че фермата всъщност се намира на Марс, дестинация от научен интерес както за САЩ, така и за Русия.

Заснемането на видеото приключва за три месеца. Режисьорът Сергей Василиев заявява, че ще заснеме продължение, ако достатъчно зрители харесат първия филм.

Съществува и непотвърдена теория, че това е скрита реклама на руската космическа агенция „Роскосмос“, защото QR-кодът на кравата в клипа води директно към Twitter акаунта на ръководителя на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин.

източник: RUSSIA BEYOND

Pin It on Pinterest