Общество

Израелската полиция напада и арестува протестиращи срещу режима в Тел Авив

Според палестинската информационна агенция Samaa протестиращите блокираха някои от улиците на Тел Авив в знак на протест срещу неуспеха на ционисткия режим да постигне споразумение с Хамас за освобождаването на затворници.

Израелските демонстранти подпалиха пред офиса на Ликуд в Тел Авив и призоваха за сваляне на кабинета на Нетаняху и незабавна размяна на затворници с палестинската съпротивителна група в Газа.

Междувременно лидерът на Лейбъристката партия Яир Голан заяви, че насилието на полицията в съботните демонстрации е твърде много и е време полицаите да се запитат дали служат на народа или на министъра на т.нар. национална сигурност на Израел Итамар Бен-Гвир, който подкрепя терористите.

Медии съобщиха за мащабни демонстрации на ционисти срещу израелския премиер в различни градове на окупирана Палестина, включително Тел Авив.

Хиляди ционисти в градовете Тел Авив, Ал Кудс, Хайфа, Кесария, Беер Шева и някои други градове започнаха демонстрации срещу Бенямин Нетаняху и поискаха незабавното му отстраняване и размяна на затворници със съпротивата в Газа.

Изминаха повече от осем месеца, откакто ционисткият режим поведе геноцидна война срещу ивицата Газа в отговор на ответната операция на палестинската съпротива.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest