Изявление на пресслужбата на Министерството на външните работи на Република Азербайджан относно обстрела от Армения на районите Шамкир и Барда

Според информацията от Министерството на отбраната на Република Азербайджан на 2 октомври 2020 г. в обедните часове от територията на Армения е обстреляно с ракети село Сабиркенд в регион Шамкир на Азербайджан, а село Агдам в регион Товуз е обстреляно от артилерия.

Въоръжените сили на Армения също така от нашите окупирани територии обстрелват населеното място Амирли в регион Барда и населеното място Гузанлъ в регион Агдам.

Арменската страна, която целенасочено се прицелва към цивилни хора и граждански обекти, грубо нарушава нормите на международното хуманитарно право, както и задълженията си в това отношение.

Продължавайки своята агресивна политика, Армения се опитва да приложи тактиката „нова война за нови територии“, както заявиха официалните представители на страната.

Азербайджанската армия ще реагира адекватно на атаките на арменската страна, за да защити териториалната си цялост и да осигури сигурността на цивилното население в своите международни граници. Още веднъж заявяваме,че Армения носи пълната отговорност за ситуациацията.

Pin It on Pinterest