Общество

Изложението „Русия” приключи своята работа

От 4 ноември 2023 г. до 8 юли 2024 г. то разказваше за богатството и разнообразието на регионите на нашата страна, нейното културно наследство и съвременното развитие.

💬 „Изложението работи осем месеца, посетиха го 18,5 милиона души, това само по себе си говори за огромния интерес към изложението. Само в периода, когато го удължихме с няколко месеца, мисля, че бяха 7,5 милиона. Огромни числа.

И участниците в цялото това събитие говориха и за международен интерес. Мисля, че делегации от 120 държави идваха тук и гледаха.

Какво искам да кажа. Има какво да покажем, има с какво да се гордеем. Но това не е всичко. Също така е важно това да бъде поднесено красиво и талантливо. И вие го направихте. Благодаря ви много.

Разбира се, трябва да се създадат условия, за да се покаже самата същност на това, което държавата прави, как живее държавата и какво постига. Затова ние се договорихме – вие току-що го казахте тук – да създадем Национален център на територията на Експото. Решено е. <…> Ще направим това и в регионите на Руската Федерация.

<…>

Сега някой [от присъстващите] каза – има какво да пазим. И това е много важно. Много е важно сами да усетим това, да покажем както на страната ни, така и на всички наши доброжелатели – а това е мнозинството в света – какво можем да постигнем и какво постигаме благодарение на труда и таланта на нашия народ“, – отбеляза Президентът на Русия В.В.Путин по време на заключителната среща с екипа на изложението.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest