Общество

Изложба-рисунка и пърформанс „18+“ на Христо Бозуков“

На 03.09.2023г. е откриването на Изложба-рисунка и пърформанс „18+“ на Христо Бозуков .

 Изложбата се състои от 6 рисунки на женска фигура. Три от тях са рисувани в Берлин и 3 в Пловдив. Като съответно от Берлин рисунките са по 3 модела от натура. В България трябваше да са също по три модела от натура, но Българката е много красива Жена и трите големи рисунки са по един модел.

Изложбата разглежда движението на женската фигура във всичките и Нюанси.

На откриването на изложбата също ще може да се наблюдава движението на женската фигура – пърформанс на „жива рисунка на гол модел.“. По една от най-известните картини на Сандро Ботичели – „Раждането на Венера“-1485 година.

Изложбатата е посветена на Алиса от страната на чудесата. 

Христо Бозуков е роден на 12 март, 1987 г. в гр. Пловдив, България. През 2014 г. завършва бакалавър и магистър със специалност „Стенопис“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Авторът Христо Бозуков е на 36 години, но може да представи вече 11 години творчество и участие в над 88 общи и над 21 самостоятелни изложби, както и множество награди. Творчеството му е безгранично и оценено от почитателите на изкуството му в различни държави: България, Сърбия, Германия, Франция, Англия, Нидерландия, Швейцария, Испания, САЩ. Той претворява живота в истинското изкуство. Измислени вселени или истински светове, той ни дава избор, в зависимост от това, кое ни харесва повече. Христо Бозуков успява да долoви магията на промяната и със своята вечна авантюристична индивидуалност да я претвори в платната. 

Откриване: 03 септември, неделя, 18.30 – 20:00, Галерия Marina Franzetti, ул. Май 2А.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest