Излезе от печат брой 11 на „Църковен вестник“

Настоящият брой 11 на „Църковен вестник”, с отговорен редактор Александра Карамихалева, излиза в периода между Петдесетница и празника на Всички светии.

По повод Деня на раждането на Христовата църква отразяваме патриаршеското богослужение в катедралния храм „Св. Александър Невски” – стр. 1, 2, публикуваме и една проповед за Петдесетница на св. Лука Изповедник, архиеп. Симферополски, чиято памет отбелязваме на 11 юни. А за празника, посветен на всички християнски светии и иконографията му сме подбрали едноименната статия на Николина Александрова, която публикуваме на стр. 1-8 под рубриката „Църковно изкуство”.

Трима достойни архиереи възпоменаваме в този брой на вестника: Струмишки митрополит Герасим – с обширна статия за живота и служението му на Ангел Карадаков, която ще откриете под едноименната рубрика на стр. 1-4, 5; Ловчански митрополит Доситей по повод 145-годишнината от кончината му и Браницки епископ Герасим, от чиято кончина изминаха 25 години – на стр. 3.

Своеобразно продължение на оживено дискутираната в публичното пространство около Възкресение Христово и епидемията от COVID-19 тема за св. Причастие е статията на игумения Валентина Друмева със заглавие „Лекарство за безсмъртие”, която публикуваме на стр. 7. На същата страница сме поместили и „Колонката на редактора”, посветена на станалия особено популярен по време на извънредното положение израз „Бог е в сърцата ни”, която обръща внимание, че Бог не винаги и не непременно е в човешкото сърце.

„Църковен вестник“ се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой – 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. „Оборище“ №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк – София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Pin It on Pinterest