Общество

Ивая и Георги Кардашеви: Да подкрепим бунта на младите искрено и нетипично

Ивая и Георги Кардашеви, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 24-ти юли 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Как му е хрумнала идеята да правят клипчетата в „Искрено и нетипично“?

       Беновска попита: „Моите деца те видяха във вашето шоу „Искрено и нетипично“, харесаха те и казаха – мамо, покани я! Защо снимате тези клипове?“. Ивая отговори, че това е важно за обществото. Георги Кардашев разказа, че отначало е започнало на шега. Ивая се е родило будно дете с бунтарски характер и вкъщи са решили, че тази енергия трябва да бъде канализирана. Така са започнали да снимат и клиповете, за да може Ивая да влиза в света на големите и да научава нови теми. Кардашев каза, че е разочарован от това, че все повече родители са отчуждени от децата си и забравят какво е да общуват. Той каза: „Това е нашият опит да наложим емоционална ваксина на нещата, които се случват около нас, срещу речетатива на възрастните, които често крещят и не казват нищо смислено. Искаме и да разсмеем възрастните!“.

Клипчето за образованието.

     Водещата пусна клипчето за качеството на образованието в детските градини.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Георги Кардашев: Днес сме се събрали да обсъдим една много важна тема за теб – качеството на българското образование. В крайна сметка ти успя преди да навършиш пълнолетие да се класираш за общинска детска градина!

Ивая: Да и съм много щастлива.

Георги Кардашев: Какво образование очакваш да получиш в детската градина?

Ивая: Да хапвам, са спинкам и да играя.

Георги Кардашев: Какво очакваш да хапваш в детската градина?

Ивая: Сладичко и второ.

Георги Кардашев: Какво ще кажеш на хилядите деца, които не обичат да ядат грис в градината?

Ивая: И аз не обичам да ям грис.

Георги Кардашев: Затова скъпи управници моля ви, сменете гриса в менютата в детските градини. Нали така?

Ивая: Да!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Георги Кардашев разказа, че темата за образованието е много интересна, защото едно от първите клипчета е било за „Елза и замръзналото кралство“. Той е попитал какви предмети е учила Елза в детската градина и Ивая е отговорила – замръзнали!

      Кардашев разказа: „Когато получиш такъв отговор се замислят извън буквалния отговор какво стои зад това. Аз и моята съпруга се замислихме дали наистина има „замръзнали“ предмети, които не дават нищо на децата ни. Замислихме се тя, като влезе в училище, какво ще учи. Тя ни дава много отправни точки да мислим за нейното образование, за нейното бъдеще още отсега, което много ни радва, но смятаме, че като показваме тези разговори, ще дадем и на родителите, и на много български граждани, които разбират това, което правим, отправна точка да си мислят за бъдещето на нашите деца!“.

Клипчето за новия апартамент.

    Защо решихте да обсъждате въпроса за апартамента, ще си купувате жилище ли?“, попита Беновска. Георги Кардашев отговори, че търсят по-големи жилища и Ивая ходи с тях на огледи. Ивая разказа, че иска да има по-голяма стая и с повече играчки. Водещата каза, че би сложила синьо-лилави тапети със звездички, при които, когато изгасиш лампата, цялата стена е покрита със звездички. На тавана ще има светещи планети. Водещата пусна клипа за покупка на ново жилище.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Георги Кардашев: В този епизод ще си говорим за покупката на ново жилище. Сега е моментът да ти задам въпроса сега ли е момента за апартамента?

Ивая: Да.

Георги Кардашев: Много хора в столицата искат да си купят жилище, смяташ ли, че цените са твърде високи?

Ивая: Да.

Георги Кардашев: А какво е първото нещо, което ще посъветваш новодомците, хората, които са си купили апартамент, да направят?

Ивая: Да викнат поп.

Георги Кардашев: Така е, човек трябва да подхожда с вяра и надежда, когато си купува нов апартамент. А ти би ли си купила нов апартамент?

Ивая: Да.

Георги Кардашев: А имаш ли парички за нов апартамент?

Ивая: Да.

Георги Кардашев: Къде са те?

Ивая: В касичката.

Георги Кардашев: Така е, човек винаги трябва да има една скрита касичка, за да си купи апартамент например!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Георги Кардашев разказа, че темата за дома е много важна, защото все повече млади хора трудно изграждат своя дом и трудно го възприемат като своя къща, като място, където ще отгледат поколенията си. Това е темата за изгубените млади, които в момента са в чужбина. Важно е тази тема да се върне в дневния ред на обществото.

Клипчето за туризма.

    „Жоро, защо я месиш в политиката, защо я питаш какво ще направи, ако стане министър на туризма?“, попита Беновска. Георги Кардашев отговори, че е на 33 години и от 13 години се занимава с политика. Видял е напоследък в активните политици стремеж много да говорят и да се надвикват, но не казват нищо. Затова с Ивая искат да дадат нетипичен отговор на въпросите, които те обсъждат. Това е и опит да ги осмеят. Според Кардашев хората в момента търсят шоуто да ги управлява. Това е последствие от неуспелия преход в България.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Георги Кардашев: Намираме се на Българското Черноморие в комплекс „Златни пясъци“ по време на твоята почивка тук. Всеизвестен факт е, че ти коментираш във всички групи във фейсбук за почивка под псевдонима „малката русалка от Странджа планина. Какъв коментар ще напишеш за прекрасния хотел, в който се намираш днес?

Ивая: Ще напиша коментар, че детската дискотека трябва да е до по-късно.

Георги Кардашев: Така е, детската дискотека трябва да е до по-късно. Намираме се в сложна политическа обстановка, в която ще се предлага кабинет за управление на държавата. Ако ти беше министър на туризма, какво щеше да е първото нещо, което да направиш?

Ивая: Да увелича заплатата на аниматорите, защото много ги обичам.

Георги Кардашев: Страхотна идея, не бях се замислял. Може би тук гилдията на аниматорите трябва да дадат много лайкове на страницата на Ивая Кардашева!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

     Георги Кардашев каза, че е много впечатлен от аниматорите и смята, че малките трябва да уважават труда на големите, особено, когато той е насочен към тях. Ивая го прави.

Клипчето за санкциите на САЩ.

    „Какво мисли Ивая за санкциите на САЩ  и българската прокуратура, това като го видях си казах – това може би трябва да се спре! Нека да го видим!“, продължи Беновска.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Георги Кардашев: Смяташ ли, че санкциите на САЩ бяха шамар за българската прокуратура?

Ивая: Аз като ме удари някой, аз не ги обичам.

Георги Кардашев: Така е, в случая и прокуратурата получи такъв удар и предполагам, че не го обича, но това ще рефлектира най-вероятно и върху българската икономика, нали така?

Ивая: Да.

Георги Кардашев: Това означава ли, че ще намалее потреблението на детски играчки?

Ивая: Да.

Георги Кардашев: Това е много лошо. Ти купуваш ли си често детски играчки?

Ивая: Не, вие ми купувате.

Георги Кардашев: Така е, за съжаление ще намалее потреблението на българските играчки. И друга международна тема, на прага на лятото сме, много българи ще пътуват в чужбина на море, ти къде ще ходиш?

Ивая: В Гърция на плаж.

Георги Кардашев: Сигурно ще бъде много хубаво?

Ивая: С детската гъбка в Гърция. Ще плувам и много обичам.

Георги Кардашев: Ще спазваш ли противоепидемините мерки?

Ивая: Да. И във мазата на моята баба има страхотен пояс и страхотна жилетка, страхотни плувки!

Георги Кардашев: Така е приятели, във всяка маза има по някакво съкровище. Важното е да съумеем да спасим българската икономика от санкциите на САЩ. Нали така, Ивая?

Ивая: Точно така!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Песента „Денят“.

   „Искам да ти пусна една песен, която нашият екип на „Беновска пита“ създадохме и която и татко ти, и чичо ти Мони, който ти е кръстник много харесват. В тази песен ще видиш едно момиченце и ще ми отговориш после дали и ти искаш да се снимаш? Едно от големите момичета е една от моите дъщери!“, продължи Беновска и пусна в ефир песента „Денят“, която „Беновска пата“ направи заедно с Александър Петров и Косьо Марков.

    След като я изслушаха Георги Кардашев каза: „Ние можем да се присъединим към посланието на вашата страхотна песен! Наистина днес е денят, както всеки един ден, да направим нещо хубаво и нещо ново. Ние Ви пожелаваме като едни малки и големи бунтари всеки един от нас да извади от мазето на баба смелостта си, да изрази мнение по всички въпроси, за да може да стане светът по-добър!“.

Подаръците.

   Беновска подари на Ивая рокличка и здрава, българска, червена ябълка.

      Ивая и Георги Кардашеви подариха на Беновска книгата „Истории за лека нощ  – момичета бунтарки“. Тя подари на гостите си книгата с интервюто ѝ с Ахмед Доган с думите: „Подарявам ти едно четиво за възрастни, като пораснеш, ще го прочетеш. Обаче като знам баща ти сигурно скоро ще те попита кой е Ахмед Доган, човекът, с който разговаряме в тази книга. Това е личен подарък за Ивая!“. Георги Кардашев отговори: „Благодаря много, ще я прочетем заедно. А посланието на нашата книга е да подкрепим бунта на младите и да го направим искрено и нетипично!“.  Така завърши разговорът между Ивая и Георги Кардашеви и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 24-ти юли 2021 г.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest