Общество

Иранският парламент внася предложение за включване на канадската армия в черен списък

Общо 250 членове на иранския парламент подписаха изявление в неделя, за да осъдят решението на канадското правителство да включи в черния списък Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC), предлагайки предложение за вписване на канадската армия в черен списък като отмъщение.

Изявлението приветства КСИР за ролята му в поддържането на вътрешната сигурност и териториалната цялост на Иран, плюс защитата на потиснатите нации в региона.

Той описва хода на Канада срещу IRGC като резултат от последните стратегически развития (операция True Promise), които повишиха статута на Иран в региона и света.

Позовавайки се на ролята на канадското правителство в подкрепата на престъпния и убиващ деца ционистки режим, то определи хода срещу IRGC като глупав акт, който противоречи на всички международни закони и разпоредби.

Иранският парламент призова Министерството на външните работи да използва всички политически и международни възможности, за да осъди действията на Канада срещу IRGC.

Федералното правителство на Канада, в пореден враждебен и безразсъден ход, обяви, че ще постави IRGC на Иран в своя така наречен списък на терористични организации, според вестник Globe and Mail.

През май Камарата на общините на Канада единодушно прие предложение за определяне на IRGC, клон на иранските въоръжени сили, като терористична група.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest