Инж. Боряна Манолова е първият председател на настоятелството на Висше училище по телекомуникации и пощи

На първото си заседание настоятелсвото разгледа перспективите за образование и плановете за развитие на ВУТП

Д-р Боряна Манолова беше избрана единодушно за председател на настоятеслтвото на Висше училище по телекомуникации и пощи на провелото се днес първо заседание. Нейната кандидатура беше предложена от Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „А1 България“ ЕАД. Тя беше подкрепена с мнозинство от Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие“ и Наталия Футекова, управляващ партньор в erp.bg. В настоятелството на висшето училище влизат още Деян Дънешки – главен изпълнителен директор, член на Съвета на директорите на „Български пощи“ ЕАД, Андон Балтаков – генерален директор и председател на УС на Българско национално радио, Явор Колев – мениджър „Защита на интелектуалната собственост“ в „А1 България“ ЕАД. Ситуирането на настоятелството съвпада с навършването на 140-години от основаването на Телеграфопощенско училище, чийто наследник днес е ВУТП.

„Г-жа Манолова носи необходимите лични качества и опит в професионалните ангажименти“, заяви Александър Димитров в полза на предложението си, като изтъкна нейните успехи и членство в управителните съвети на престижни организации. Инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор в технологичния гигант „Сименс България“, тя е председател в Съвета на жените, както и член на управителния съвет на КРИБ.

„Вярваме, че г-жа Манолова е най-добрият избор за тази длъжност“, определиха колегите й от настоятелството.

Ректорът на ВУТП. Проф. д-р Миглена Темелкова с радост привества избора на председател и поздрави инж. Манолова.

Събранието на настоятелството продължи с представяне на целогодишна празнична програма, с която да се отбележи годишнината, в която влизат промоция на историческо книжно издание, изложба, научни семинари, уъркшоп, лятна академия по лидерство и дискусионни кръгли маси за предизвикателствата във висшето образование. Ръководството на Висше училище по телекомуникации и пощи изненада своите настоятели с мотивация и амбициозни проекти.

Членовете на настоятелството се запознаха с параметрите на финансовата и учебна дейност на висшето училище, като изразиха любопитство и готовност за съдействие за начинанията, пред които се изправя институцията. Проф. Темелкова в детайли изясни потенциала за разрастване и политиките за взаимодействие с бизнеса.

Първият съвет на настоятелите на ВУТП беше белязан от пламенен ентусиазъм и размяна на иновативни предложения.

Pin It on Pinterest