Индия започва производството на автомати АК-203

В заводите на индийския град Корв в близко време ще започне производството на автомати АК-203 по лиценз на „Калашников“.

„Преговорите по проекта са близко до приключване, сега страните съгласуват отделни детайли. Крайният договор ще бъде подписан в най-близко време“, съобщи за The Economic Times началникът на щаба на сухопътните войски генерал Манодж Нараване.

Според изданието руско-индийското споразумение предвижда производството на 671 427 единици оръжия, пълна локализация на производството и възможен износ в бъдеще. Стойността на АК-203 от индийско производство ще бъде 70 000 рупии (793 евро), което е значително по-малко от цената на американските щурмови винтовки ($1218 или 1008 евро), които индийските военни в момента закупуват по ускорена процедура.

Готовността за подписване на договор потвърди пред ТАСС и военно-дипломатически източник от Русия.

„Всички технически и търговски детайли са съгласувани“, отбеляза той.

АК-203 е по-нататъшното развитие на автоматите „Калашников“ от стотната серия. Ергономичният обвес влиза в базовата комплектация на оръжието, капакът на цевната кутия е закрепен с шарнир, което позволява монтажа на прицели, пише „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest