Общество

Има една голяма обърканост в двойките, относно финансите!

Винаги всичко рано или късно се върти около тях.

Повечето двойки си делят разходите 50 на 50 и това е 100% в силен ущърб на жената! Защото в този конфигурация, тя се чувства длъжна да допринесе финансово тези 50%. Ако спре да ги носи, става често непотребна и често мъжът започва да се дразни и ядосва. Защото той без нейните 50% не може да се справи. Затова аз казвам, че 50 на 50 е най грешния модел. Това е уместно само за съквартиранти. Вярният модел е 100%. Всеки дава 100%. Ако мъжът дава 100% финансова защита на правилната жена, тези пари ще се умножат за него във времето по две минимум и ще станат 200%. Ако ги дава на грешната жена, той ще е използван, заменен и употребен в даден момент, изхвърлен като ненужен, когато се появи по голям спонсор. Да, … това са и реално историите на 90% от моите клиенти мъже! Така че не е въпросът, че някои мъже издържат жените, а въпросът е каква жена издържат. Често работя с мъже, които ми споделят : “Жена ми има бизнес, изкарва пари и аз не давам. Същия този мъж, след години си избира жена домакиня, на която дава 100% финанси.” И какво излиза, че докато едната жена е била “ощетена”
защото е работеща, другата е “поощрявана” за това, че е избрала
да е домакиня. Твърде несправедливо, погледнато отстрани на пръв поглед! Това, че една жена изкарва пари не значи че
с нея ние делим. Значи, че Всеки си поема ролята и дава 100% от това което може . Това е правилното. За някой това са пари – за друг грижа, подкрепа, уют, съвети, интуиция, любов, топлина, разбирателство. Тук пак ще съм повече неразбрана. Но няма нищо лошо в това, жената да иска мъжът да инвестира в нея. Защото това е акт на любов от страна на мъжа в почти всеки случай. Мъжете изразяват любовта си когато дават ! Проблемът е, че мъжете инвестират пари и дават в грешните жени. А не в тези, които им дават стойност срещу инвестицията! Успешната двойка е всеки да дава 100% от това което може , за да всеки се чувства спокоен и добре! Това че единият дава пари не означава че другият не дава душата си! И докато парите са материя , дългосрочно хубавите връзки се крепят на спокойствие и разбирателство, което парите не купуват!

Десислава Илиева – Консултант Любов

за връзка с Десислава Илиева: desislava.coaching@abv.bg и в социалните мрежи: https://www.facebook.com/desislava.ilieva.3304673

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest