Общество

Иикономическа зона „Технополис Москва“ се развива стремглаво

6 терена, над 16 хиляди работни места и около 400 уникални разработки: специална икономическа зона «Технополис Москва» се развива стремглаво и вече заема повече от 280 хектара

🔵 Само през 2023 г. територията се увеличи с 53 хектара след пускането в експлоатация на индустриалния парк «Руднево», на базата на който с разпореждане на Владимир Путин е създаден Федералният център за безпилотни авиационни системи.

Наскоро парцел от повече от 5 хектара влезе в границите на специална икономическа зона. След реконструкцията на бившата производствена сграда на автомобилния завод «Ленински комсомол» там ще работят предприятия от московския клъстер за производство на електрически превозни средства. Предвижда се да започне производството на литиево-йонни батерии за електромобили.

🔵 Общо в специална икономическа зона вече работят повече от 200 предприятия. Те инвестираха над 160 милиарда рубли в икономиката на града.

Нараства и броят на собствените разработки на компаниите на «Технополис Москва». Повечето от тях са регистрирани под формата на патенти, лицензи, сертификати, ноу-хау и търговски марки. Например през 2023 г. бяха представени над 50 уникални идеи.

https://www.facebook.com/rusembul/videos/1580127286076037

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest