Храната, която обогатява живота

Здравословното хранене – постижимо и без ограничения

Принудени да променим начина си на живот, бе нужно да внесем промяна и в режима ни на хранене. Причината бе интересът към храната не само като източник на енергия, но и като превенция за заболявания. Голяма част от хората осъзнаха, че здравословното хранене се състои от балансирана и разнообразна храна, от която можем да си набавим нужните хранителни вещества и да обогатим менюто си.

Основната тенденция сред потребителите е да приемат здравословното хранене като превенция срещу болестите, което доведе и до интерес към алтернативните продукти на пазара. „Месото без месо“ попада под радара на аудиторията, стремяща се към по-здравословен и екосъобразен начин на живот. Тези продукти са на растителна основа, която има високо съдържание на протеин и фибри, а в същото време е с нисък процент мазнини.

Затвърждаваме това твърдение като проследим и тенденциите в ресторантите и големите вериги магазини, които се опитват да отговарят на желанията на своите клиенти. Все повече ресторанти добавиха към менюто си растителни предложения, а големите магазини не изостават и се стремят да предоставят висококачествени и достъпни продукти. Пример за това е международната компания METRO, които представиха на пазара изцяло нова серия продукти –  METRO Chef 100% Veggie.

Растителните протеини влияят положително на организма ни, защото съдържат фибри, които имат благоприятен ефект върху храносмилането и участват в превенцията на сърдечносъдовите заболявания. Освен това дават алтернатива на хората, които искат да внесат разнообразие в хранителните си навици. За разлика от месните продукти, растителните изискват по-малко ресурси за производството си, което има благоприятен ефект върху околната среда. Произведени са от продукти като соя, пшеница или грах, с изцяло натурален и устойчив произход.

Темата за устойчивите хранителни източници набира все по-голяма популярност сред аудиторията, но няма достатъчно информация, за да може масово да се приеме този начин на консумация в ежедневието ни. Това означава да се стремим продуктите, които консумираме, да оказват минимално въздействие върху околната среда по време на тяхното производство. Препоръчва се диетата ни да е разнообразна на храни с растителен произход, такава е и новата гама продукти на METRO Chef 100% Veggie, които съдържат 100% устойчива соя и пшеница.  

Поради повишаващия се интерес на аудиторията към здравословното и разнообразно хранене се организират все повече инициативи, които да ни помогнат да направим правилния за нас избор. Зад подобни събития застават и големите брандове. Всички, които проявяват интерес към темата, на 17.07 могат да гледат уебинара  „Храната, която обогатява живота“, който ще бъде излъчен във Facebook страницата на METRO Академия. https://www.facebook.com/events/520798572586953/?ref=newsfeed

Тялото ни се нуждае от разнообразна и балансирана диета, а не от рестрикции и крайни ограничения. Това не винаги означава да отделяме часове в кухнята. С правилните продукти можем да постигнем резултатите на професионалните готвачи за минути, а крайният продукт да ни изненада. 

Pin It on Pinterest