Холивудски звезди в московското метро

Арнолд Шварценегер, Пиер Ришар и Хидео Коджима слязоха в московското метро и се увериха, че то е едно от най-добрите в света

  1. Арнолд Шварценегер

Evald@Evald_Aliyev

Schwarzenegger in Moscow subway in the rush hours

Преглед на изображението в Twitter

22:39 ч. – 29.01.2013 г.Информация за реклами в Twitter и поверителностВиж другите туитове на Evald

Известният холивудски актьор, а след това и губернатор на Калифорния, идва в Русия по лична покана на бившия тогава президент Дмитрий Медведев през октомври 2010 г. за участие в форума Global Innovation Partnership

Терминаторът слезе в метрото, придружен от посланиците на САЩ и Австрия. Актьорът отиде на станция „Охотный ряд“, след което премина към „Театралная“, откъдето стигна до станция „Новокузнецкая“. Московчани придружиха Шварценегер с камери докрая, като образуваха малка тълпа на метрото.

След пътуването си в метрото, Шварценегер написа в своя Twitter:

„Хората в Москва очевидно обичат обществения си транспорт.“

След това Арнолд идва още няколко пъти в Москва, но не слезе в метрото.

  1. Хавиер Бардем
Пресконференция в Москва

Пресконференция в МоскваМудрац Александра/TASS

Испанският актьор Хавиер Бардем летя за Москва през 2011 г. с Пенелопе Крус за премиерата на филма „Карибски пирати 4“. В метрото обаче актьорът, за разлика от Шварценегер, се оказа случайно – Бардем закъснявал за обещания майсторски клас за студенти от театъра заради задръствания и затова решил да използва метрото.

Бардем не коментира пътуването си в градския транспорт и не предизвика голяма изненада сред московчани – може би минувачите не го разпознаха.

  1. Пиер Ришар

Сергей Прасолов@PrasolovSergei

На этих днях Пьер Ришар прокатился в московском #метро.
Пусть эта #пятница и Вам принесёт отличного настроения! 🙂

Преглед на изображението в Twitter

210:29 ч. – 12.02.2016 г. · Novosibirsk, RussiaИнформация за реклами в Twitter и поверителностВиж другите туитове на Сергей Прасолов

Френският актьор Пиер Ришар пристигна в Москва през февруари 2016 г. на премиерата на моноспектакъла за собствения си живот „Пиер Ришар III“. Заедно с това той пожела да изучи станциите на метрото. Беше му организирана нощна обиколка на затворения „подземен град“, където Ришар разгледа станциите „Бауманская“ и „Революция“. Освен това актьорът се качи в кабината на машиниста на първия електрически влак тип „А“, превозващ пътници от 1935 до 1975 година.

„Абсолютно очевидно е, че московчани се отнасят към метрото си с голяма любов, особено когато видите колко е чисто и красиво тук, как се поддържа. Това не е метростанция, това е музей. В Москва можете да не ходите в музеи, а да се насладите на красотата в метрото“, споделя Ришар своите впечатления от московското метро в интервю за ТАСС.

  1. Том Харди

За първи път холивудският актьор посети Русия през 2012 година. Тогава Харди е поканен на снимките на документалния филм на Discovery Channel, „Шофирай в екстремни условия“, посветен на най-студения маршрут на планетата – сибирския път Якутск-Оймякон. По време на пътуването той не само измина целия път, но и плува в ледена река.

Шест години по-късно, през 2018 г., Том Харди пристигна в Москва, за да представи новия си филм Venom. Актьорът позира пред фотографи на фона на парк „Зарядие“ и призна на пресконференция, че е 22% сибиряк, а след това слезе в метростанция „Площад Революции“, за да потърка носа на кучето, част от статуята на граничаря и кучето  – според легендата, това носи късмет.

5. Хидео Коджима

Хидео Коджима

Хидео Коджимаmosmetro

Японският дизайнер на игри Хидео Коджима дойде на изложението Comic Con 2019 в Москва с премиерата на своята игра Death Stranding. Уикендът на Хидео в Москва е повече от пълен – той посети Червения площад, телевизионния център „Останкино“, хапна борш в кафене „Пушкин“ и посети музея от Студената война „Бункер 42“.

Също така дизайнерът си организира обиколка на московското метро. Коджима се разходи из няколко станции, всяка от които снима и публикува в своя Instagram.

Pin It on Pinterest