Общество

Хиляди военни и стотици единици техника се включиха в обучение на Балтийския флот

Повече от 3000 военнослужещи и над 300 единици въоръжение и техника се включиха в планова тренировка по бойна готовност, която стартира в Балтийския флот.

Ще бъдат отработени действията на военнослужещите при получаване на сигнал за тревога, получаване на оръжие и екипировка, както и действия при подготовка на техника за напускане на парк и придвижване в зони за концентрация, където ще се обърне внимание на камуфлажа, фортификационно и инженерно оборудване, подготовката на техниката и въоръжението за бойни задачи, пише ТВ „Звезда“.

Занятията са организирани на няколко етапа. На първия етап военнослужещите ще отработват действия в състава на подразделения, след това тренировките ще се провеждат в състава на съединения и войскови части.

В заключение на полигоните в Калининградска област ще се проведе бойна стрелба от стрелково оръжие, гранатомети, въоръжение на бойни машини на пехотата БМП-2 и танкове Т-72Б3 по мишени, които имитират техниката и живата сила на условен противник. Едновременно със сухопътните подразделения задачите ще се отработват и от морската авиация и разчетите за противовъздушна отбрана (ПВО) на флота.

T-72 е разработен и произведен от „Уралвагонзавод“ в Нижни Тагил. Той е на въоръжение в няколко десетки страни. Дълбоко модернизираните версии на T-72Б – T-72Б3, но и особено T-72Б3M – съответстват на изискванията на съвременната война.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest