Общество

Хамас е готов да приложи споразумението за прекратяване на огъня

Според палестинската информационна агенция Samaa, ал-Мардауи е направил забележките в отговор на резолюция на Съвета за сигурност на ООН (СС на ООН), която има за цел да сложи край на геноцидната война на Израел срещу Газа и да установи прекратяване на огъня в обсадената палестинска територия.

„Ние приветстваме резолюцията на Съвета за сигурност на ООН относно прекратяването на огъня в Газа и сме готови да си сътрудничим с посредниците за нейното прилагане“, каза той.

„Посредниците трябва да получат публичен ангажимент от окупационния режим по отношение на прекратяването на огъня, за да можем да влезем в преговори“, добави той.

Представителят на Хамас също каза, че САЩ трябва да бъдат гарант на споразумението.

Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН беше одобрена без опозиция или вето от нейните постоянни и непостоянни членове, с изключение на един въздържал се от Русия в понеделник следобед местно време.

Резолюция 2735, която има седем параграфа, припомня всички съответни резолюции относно ситуацията в Западна Азия, включително Палестина, и подчертава необходимостта от продължаване на дипломатическите усилия от страна на Египет, Катар и Съединените щати за постигане на цялостно прекратяване на огъня в Газа.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest