Хабиб Нурмагомедов за първи път сподели какво е състоянието на баща му

Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов потвърди, че баща му Абдулманап Нурмагомедов е диагностициран с коронавирус.

Той също призова жителите на Дагестан да спазват изискванията на лекарите и да отпразнуват у дома празника Курбан Байрам.

„В Дагестан ситуацията е много трудна, много плачевна. Болниците са претъпкани. Много хора се разболяха, много хора умряха“, написа Нурмагомедов в Instagram, цитиран от в. „Взгляд“.

Той добави, че повече от 20 души сред неговите роднини са на интензивно лечение заради коронавируса. Нурмагомедов потвърди също, че баща му е диагностициран с коронавирус.

„Баща ми в момента е в болницата, състоянието му е много тежко. На фона на този вирус той има и проблеми със сърцето, тъй като му направиха операция преди година. Сега отново му е направена операция. Така че той се намира в много тежко състояние“, каза той.

Шампионът на UFC призова жителите на Дагестан да спазват самоизолация и да отпразнуват празника Курбан Байрам у дома, да не ходят на гости и да не приемат такива у дома.

Нурмагомедов старши е хоспитализиран в една от болниците в Махачкала с подозрение за пневмония, по-късно е преминал тест за коронавирус и е преместен в столичната болница.

Сега Нурмагомедов е в тежко състояние и наскоро излезе от кома. Беше съобщено, че той е на командно дишане.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest