Хабиб: Мнозина мислят, че мога само да удрям, но аз съм преди всичко човек с мозък

Шампионът на UFC Хабиб Нурмагомедов сподели колко важно е за него всестранното развитие.

„Мнозина мислят, че мога само да удрям хора, но на първо място за мен винаги е стояло ученето – и едва след това спортът. И винаги съм се занимавал с него, учил съм езици, история, география. С математиката и физиката имах повече проблеми, но и у мен не се появи желание да се задълбочавам в тези предмети, а някои напротив – ми се отдаваха много леко. И до сега продължавам да уча. Никога не е късно да го правиш, дори да си на 70 години. Деца, винаги поставяйте на първо място ученето. Ако имаш мускули, но нямаш мозък, то ще имаш проблеми в живота. А с мозък, но без мускули, винаги ще намериш с какво да се занимаваш. Но е особено добре, ако всичко е заедно“, заяви Нурмагомедов, цитиран от RT.

А знаехте ли, че Хабиб има средно професионално образование? Завършил е Махачкалинския финансово-икономически колеж. Днес 31-годишният спортист получава висше образование, студент е 4-ти курс в Руския икономически университет „Г. В. Плеханов“.

Освен това Хабиб владее пет езика: кумикски (има роднини кумики), родния аварски, руски, турски и английски. Чете още на арабски, но за момента се стеснява да говори на него.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest