Графикът на Тръмп по време на посещението му в Москва

Президентът на САЩ е поканен като почетен гост на парада за Деня на победата в Москва на 9 май 2020 година. Russia Beyond се сдоби с двудневната културна програма, планирана за г-н Тръмп по време на престоя му!

8 май

10:00

„Борд №1“ на Тръмп каца на московското летище „Шереметиево“.

12:00

Михаил Климентиев/Global Look Press

Обяд в Кремъл с руския президент Владимир Путин. Теми на дискусията, включващи риболов, обмен на културен опит за отстояване на тяхната мъжественост, плюсовете и минусите на правенето на селфита с руската кафява мечка срещу такива с американското гризли и разпада на НАТО, за да може Русия да създаде Съветския съюз 2.0, докато администрацията на Тръмп изкупува някои европейски държави, след като са потънали в хаос и истерия вследствие на разпада на НАТО и вълната напускащи ЕС страни след Брекзит.

14:00

Legion Media

Обиколка на Кремъл и посещение на „Цар камбана“ – най-голямата метална камбана в света, с размери 6,6 м височина и 6,4 м в диаметър и с маса от 200 тона. Г-н Тръмп настоява за посещението, тъй като според легендата, потъркването на камбаната дава на човек свръхчовешки способности в леглото.

16:00

Обиколка на артилерията и военната техника, която ще бъде представена на следващия сутрин на парада на Деня на победата. Г-н Тръмп изразява особен интерес към последното представяне на междуконтиненталната балистична ракета „Тополь-М“, за да я сравни с американските МБР. „Обхват“ и „дължина“ се споменават многократно по време на разговора.

16:45

Пазаруване в модния московски ЦУМ за златни ръкавели и може би малко подаръче за Мелания.

18:00

Разходка по ул. „Стари Арбат“ за пазаруване на сувенири. С изборите за президент на САЩ през ноември г-н Тръмп заяви, че би искал да се върне с някои „ушанки“ – от онези, украсени с Червената звезда, така че да дразни прогресивните американци у дома, които имат проблеми с използването на „руския заговор“, за да накарат своите кандидати да изглеждат като достойни хора.

19:00

Туитване на много снимки със споменатата символика, допълнени със злонамерени коментари. Проверка, че са отбелязани всички репортери на MSNBC и/или CNN – и при никакви обстоятелства да не се забравя най-големият фен на Тръмп – Рейчъл Мадау.

19:30

Ресторант

Ресторант „Турандот“Марина Лисцева/ТАСС

Вечеря в обсипания със злато дворец „Турандот“ на бул. „Тверской“. Президентът е много любопитен за коприната и полилеите, които също са голям хит сред московските златотърсачи. Секретната служба има за задача да следи за всякакви потенциални капани на ФБР.

22:00

Време за отдих в московския Ritz-Carlton‎. Не се планират извънкласни дейности.

9 май

7:00

Закуска и снимки пред McDonalds на ул. „Пушкинская“ – първият ресторант от веригата, открит в Москва през 1991 година.

8:00

Спускане по ул. „Тверская“ за приказки с „руския народ“ („Тверская“ е известна с това, че не представя живота на средностатистическия руснак), даване на автографи и опити за успокояване на пищящите деца на хората.

9:00

Екатерина Щукина/Sputnik

Време е за парад на оръжия! Или това, на което руснаците викат „Ден на Победата“.

13:00

Обяд и финална среща лице в лице с Вова.

18:00

Tomi Hänninen/Global Look Press

Напускане от московското летище „Шереметиево“ – и обратно към Вашингтон.

автор: ДАНИЕЛ ЧАЛЯН

източник: www.bg.rbth.com

Pin It on Pinterest