Говорителят на Кремъл: Путин не може да спре да работи, но взема мерки срещу коронавируса

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков разказа как животът на Владимир Путин се е променил на фона на пандемията от коронавирус, по-специално по отношение на прилагането на допълнителни превантивни мерки.

„Естествено, ние говорим за допълнителни превантивни мерки: това са същите санитарни мерки и т.н., които трябва да се предприемат постоянно, особено в контекста на текущия работен график, макар и не пълен с толкова много публични събития“, каза Песков в отговор на въпроса на журналистите за това как животът и личните навици на президента са се променили по време на епидемията, предаде РИА „Новости“.

„Но въпреки това президентът продължава да работи, той не може просто да спре да го прави“, добави представителят на Кремъл.

Песков припомни също, че на руските губернатори е препоръчано да ограничат до минимум пътуванията из своите региони.

Световната здравна организация на 11 март обяви епидемията от COVID-19 за пандемия. Според последните данни на СЗО в света вече са заразени над 700 000 души, повече от 34 000 са загинали. Към днешна дата в Русия са регистрирани 1534 случая на заболeли от коронавирус.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest