Общество

Гергана Симеонова е Мис македонско девойче за 2021 г.

Плевенчанката Гергана Симеонова е носител на титлата Мис македонско девойче за 2021 г.

Това стана ясно след приключването на 16-ото издание на конкурса, който има за цел да покаже естествената красота на българските момичета. Той мина под мотото „Красотата на българката – традиции, идентичност и култура, пренесени във виртуалното пространство“Тази година – както и предишната, съревнованието се проведе онлайн заради пандемичната обстановка в страната. Конкурсът се организира от Националната женска организация на ВМРО и премина под патронажа на нейния председател д-р Султанка Петрова.

Журито бе в състав: председател Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО, и членове Юлиан Ангелов – организационен секретар на партията, и Албена Иванова от Националната женска организация.

Герана Симеонова от Плевен

Мис македонско девойче за 2021 г. Гергана Симеонова иска да стане лекар. Тя смята, че хората трябва да са по-толерантни един към друг, да се подкрепят и да си помагат. Така българите ще вървим по правилния път. Еко какво споделя тя за себе си:

Здравейте, казвам се Гергана и съм от град Плевен. Въпросът относно по-добрия живот в България е сериозен и доста често засяган, според мен решението е доста просто всъщност. Ако сме по-толерантни един към друг, подкрепяме се и си помагаме, то ние ще вървим по правилния път. Именно с това е и свързана моята професионална посока, по която искам да поема. Смятам, че медицинската професия е една от най-хуманните и именно фактът, че можеш да помагаш те прави по-добър както за себе си, така и за общото благо. Аз искам да уча и да упражнявам професията си в България, за да помагам на сънародниците си, да бъда близко до семейството си и да се стремя да съхраня традициите и родното, защото те са в основата на всичко.

Журито подреди като нейни подгласнички Ралица Николова – на второ място, и Яница Станчева – на трето място.

Ралица Николова от София

Ралица Николова е от София. Учи в Националното училище по танцово изкуство. Тя смята, че за да се развие България, трябва да се промени мисленето на хората. Така ще може младите да се реализират в различни сфери. Занимава се с фолклор и го предава на хората чрез сцената.

Яница Станчева от Варна

ЯницаСтанчева е родена на 20 май 1998 г. в гр. Варна. Учи в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. София, специалност „Поп и джаз пеене“. От няколко години работи като модел и паралелно с това пее в хора за автентичен фолклор към читалище „Пробуда“ в с. Венелин, община Долен чифлик, област Варна. Обожава сцената. Всичко, което прави на нея, ѝ доставя удоволствие. Обича да пътува, обиколила е много страни по целия свят, но винаги се връща в България, защото тук е сърцето ѝ. Вижда своето бъдеще тук и се радва, че все повече млади хора, нейни приятели, мислят като нея. Ако човек е предприемчив, смел и трудолюбив ще бъде и успешен в България. Тук иска да създаде семейство и да отгледа децата си, да се бори за тяхната сигурност и безгрижно детство, да ги възпитава в национален дух и любов към семейството и родината.

Наградата на Националната женска организация отива при Гергана Стоянова от Враца.

Гергана Атанасова от Враца

ГерганаАтанасова e на 16 години, от Враца. В 10 клас e. Учи в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца, специалност: Търговски представител. Възнамерява да продължи образованието си след 12 клас в сферата на търговията и икономиката. Занимава се от малка с народни танци. Танцувала е в състава на местното читалище, а сега и в танцовия състав на училището. Много държи на българските традиции и обичаи.

Чрез гласуване във „Фейсбук“ бе определена и носителката на наградата на публиката. Това е Ралица Николова.


Повече за титлата „Мис Македонско девойче“ през годините вижте тук:

Калина Георгиева от Плевен грабна титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г.

Габриела Петрова се окичи с титлата „Мис Македонско девойче“ на конкурс в Плевен
За 13-и пореден път се състоя конкурсът, залагащ на естествената красота на българката – „Мис Македонско девойче“

Варненката Петя Веселинова е „Мис Македонско девойче“ за 2017 г.

Ванина Димитрова е Мис Македонско девойче за 2015

Полина Казакова е Мис Македонско девойче за 2014 г.

Коронясаха „Мис Македонско девойче 2013“

Избраха Мис Македонско девойче за 2012 г.
Александра Димитрова е Мис Македонско девойче 2011
„Мис Македонско девойче“ 2010 премина под знака на благотворителността

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest