Фронтменът на „Рамщайн“: Не се бъзикайте с Русия! Руснаците винаги са ни „разбивали“!

Певецът и автор на текстовете на легендарната немска рок банда „Рамщайн“ Тил Линдеман, който е бивш професионален плувец на ГДР, си спомня в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung за любопитен случай от спортната си кариера, свързан с Русия.

Журналистът на немското издание припомня на музиканта, че са искали да го изпратят на Олимпийските игри в Москва през 1980 г., но са го изключили от отбора на Европейското първенство в Рим заради контакти със Запада. Преди това Линдеман се е изправял срещу Владимир Салников, който след това в Москва преодолява дистанция от 1500 м за по-малко от 15 минути и завоюва първото място.

„В Москва бях само на 17 години. Салников бе крал по онова време. Тогава никой не можеше да бие руснаците. Те тренираха във вода с температура +18-19 градуса по Целзий. Това са най-бруталните типове в света. Не чувстват болка, издържливи са, изключително душевни. В тях има много трагизъм и огромни сърца. Те винаги са ни „разбивали“. Не се бъзикайте с руснаците“, заяви Тил Линдеман, цитиран от RT.

източник: „КОМЕРСАНТ-ONLINE“ RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest