Общество

Франция спечели Детската Евровизия 2022 и ще домакинства конкурса през 2023 година

Франция спечели големия финал на Детската Евровизия 2022, който се проведе в Ереван, Армения.

Песента на Lissandro „Oh, Maman!“ триумфира с резултат от 203 точки, като оглави класациите на журитата, а в гласуването на публиката завоюва престижното трето място. Това е втора победа за Франция в последните 3 години. В пресконференция след края на шоуто, ръководството на френската национална телевизия обяви, че има намерение да домакинства конкурса през 2023 година.

Изпълнението на Lissandro от финала на Детската Евровизия 2022: https://www.youtube.com/watch?v=4dgVbV1rRxs

На второ място завърши представителката на Армения – Nare с песента „DANCE!”, а на трето място се класира Mariam Bigvava от Грузия с „I Believe”. Топ 5 допълват Ирландия и Великобритания.

Тазгодишното 20 – то юбилейно издание на конкурса се проведе в Ереван, Армения, след като Maléna и нейният хит „Qami, Qami” грабнаха победата в миналогодишното издание на Детска Евровизия, проведено в Париж, Франция. Повторение на цялото шоу можете да гледате отново в официалния канал на конкурса в YouTube.

За да отбележат 20-ата годишнина на конкурса, организаторите събраха голяма част от победителите заедно на сцената в Ереван, за да изпълнят песните, с които са спечелили конкурса.

Освен изпълненията на талантливите участници, зрителите имаха възможност да чуят и новата песен на Maléna – Can’t Feel Anything”, както и изпълнение на тазгодишната представителка на Армения в Евровизия – Rosa Linn и нейният световно известен хит – Snap”.

България има общо 7 участия на Детската Евровизия. Най-добрият резултат за страната ни носят Крисия, Хасан и Ибрахим през 2014 година в Малта, където завършват на второ място. През 2015 София е домакин на Детската Евровизия, която все още е най-голямото телевизионно събитие организирано някога в България. Последното ни участие на Детската Евровизия е през 2021г. година в Париж, Франция, където нашите изпълнители Денислава и Мартин се представиха с песента „The Voice of Love”. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest