Общество

Филми за съвременната армия: Руските военни си правят собствено кино студио

Руското министерство на отбраната скоро ще създаде филмово студио за заснемане на филми за съвременната армия, съобщи ръководителят на ведомството Сергей Шойгу на церемония по връчване на награди на министерството в областта на културата и изкуството.

„В близко бъдеще буквално ще започнем да изграждаме филмово студио на армията“, каза той.

Шойгу отбеляза, че в момента се правят много достойни филми за войната, но все още няма достатъчно добро кино за съвременната армия. Министърът предложи в бъдеще, когато се появи такъв филм, да се създадат отделни номинации за наградата на министерството на отбраната в областта на културата и изкуството и дори да се провежда отделен кинофестивал на армията.

Наградата на министерството на отбраната на Русия в областта на културата и изкуството бе учредена през 2015 година. Целта ѝ е да насърчава творческите проекти на военни и цивилни лица, които допринасят за военно-патриотичното образование на руските граждани. За първи път тя бе връчена през 2017 година.

В края на миналата година Общоруският център за изследване на общественото мнение установи, че военните филми са най-популярни сред руснаците наред с анимациите и комедиите.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest