Общество

Филмът “Пасажери” с награда от „Родопския международен фестивал на документалните филми“

Филмът, чийто оператор е д-р Красимир Стоичков, отнесе голямата награда от „Родопския международен фестивал на документалните филми“. Отличието е поредно за „Пасажери“.

Филмът на Здравко Драгнев и Цветан Драгнев вече е носител на наградата за най-добър български документален филм от 24-тия София Филм Фест, специалната награда на МКФ Шчечин 2020 – Полша, специална награда на журито от 25-ия Фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“ и на специалната награда на Община Попово, присъдена в рамките на юбилейното издание на „Златното око“, за операторско майсторство – връчена на д-р Красимир Стоичков.

Първото издание на Родопския международен фестивал на документалните филми (RIFE) събра в Смолян режисьори и филмови експерти от България, Гърция, Турция, Германия.

Фестивалът инициира поредица от семинари и информационни и образователни програми за филмовата индустрия. Осъществи се в партньорство с „Гьоте-институт“, НАТФИЗ, филмовия университет „Конрад Волф“ в Потсдам-Бабелсберг и община Смолян.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest