Общество

Филм на руски режисьор за първи път донесе най-голямата печалба в американския боксофис за уикенда

Екшън филмът „Никой“ на руския режисьор Иля Найшулер натрупа $6,7 млн. при продажба на билети през уикенда на 26-28 март в 2460 американски кина, като зае първото място в боксофиса в САЩ, сочат данните на Box Office Mojo.

По данни на портала The Flow „Никой“ е първият филм на руски режисьор, оглавил американската класация. В други страни той събра над $5 милиона. Общият сбор за уикенда възлиза на 11,73 млн. долара, пише „Коммерсант“.

Най-добрият филм на руски режисьор в американския боксофис по-рано бе „Неуловим“ на Тимур Бекмамбетов. През 2008 г., за един уикенд той събра $50 млн., но не стана лидер в САЩ, пише „Ведомости“.

Филмът на Найшулер „Никой“ разказва историята на Хъч Мансел – мъж на средна възраст, чийто живот рязко се променя след въоръжен грабеж. Той решава да отмъсти, след като научава, че един от нападателите е брат на местен гангстер. Основните роли във филма изпълняват Боб Оденкърк („В обувките на Сатаната“, „Обадете се на Сол“), Кристофър Лойд („Завръщане в бъдещето“) и Алексей Серебряков, пише „Взгляд“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest