Общество

Филм на проф. Марин Дамянов и доц. д-р Мартин Димитров ще бъде представен на Аполония

„Сбогом, Джони“ по сценарий на проф. Марин Дамянов ще бъде представен пред зрителите на тазгодишното издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2021в Созопол.
Оператор на филма е преподавателят по операторство в НАТФИЗ – доц. д-р Мартин Димитров.  Режисьор на лентата е завършилият образованието си в НАТФИЗ Константин Буров.
 „Филмът служи като свидетелство за времето, в което живеем – ценности със съмнителна стойност, загуба на духовност, липса на посока… Джони е представител и символ на точно тази епоха. Всеки от нас трябва да се противопостави на собствения си „Джони“. Това е история за битката между доброто и злото в нашите души“, убеден е режисьорът. През 2020 година филмът е представен на 30-ия Филмов фестивал в Котбус, Германия в програмата „Spectrum“.
Професор Марин Дамянов е дългогодишен преподавател по кинодраматургия в НАТФИЗ. Сценарист е на повече от 15 игрални и документални филма („Маргарит и Маргарита“, „Лейди Зи“, „Събирачът на трупове“, „Съдилището“, „Ботев – в сянката на паметника” и други), включително сериали. Автор е на 4 романа, 3 сборника разкази и 2 теоретични студии по кинодраматургия.Носител е на повече от 15 награди за разкази, романи и сценарии, сред които и наградата за най-добър сценарий на фестивала „Златна роза” и на Филмовата академия за филма „Събирач на трупове“.
Доц. д-р Мартин Димитров е преподавател в специалност „Филмово и телевизионно операторство“ в  НАТФИЗ.През 2019 г. доц. Димитров бе удостоен със „Специалната награда на журито“ (за операторска работа във филма „Писма от Антарктида“) от Международния фестивал за операторско майсторство „Златното око“ в Тбилиси, Грузия.Между 1991-2004 г. е главен/отговорен оператор на редица предавания в различни телевизии: студентска програма “Ку-Ку”, “Риск печели, риск губи”, “Кой е по-, по-, най?”, “60 минути с Милен Цветков” и др.Доц. д-р Мартин Димитров е режисьор и главен оператор на много документални и игрални филми, за които получава признание от национални и международни фестивали и конкурси. Участвал е в заснемането на повече от 70 рекламни клипа.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest