Общество

ФАО ще обсъди въпроса за превръщането на Иран в център за регионална продоволствена сигурност

Заместник-министърът на земеделието на Иран Хушанг Мохамади каза в кулоарите на 34-ия Изпълнителен комитет (ЕК) и 24-ия Управителен съвет (ГС) в Тайланд, който се провежда на 4-6 юни.

На срещи със заместник-генералния секретар на ФАО и генералния директор на Азиатско-тихоокеанския център за интегрирано развитие на селските райони (CIRDAP), Мохамади каза, че предвид разработването на основан на знания документ за продоволствена сигурност в Иран, Ислямската република предлага да бъде поставена в центъра на продоволствената сигурност за страните в региона, като добави, че искането на Иран се планира да бъде включено в дневния ред за дискусиите на ФАО.

Ако бъде постигнато съгласие, Агенцията по храните на ООН ще инвестира в Иран и ще проправи пътя за предоставяне на страната на техническо ноу-хау и научни открития, каза заместник-министърът и добави, че Ислямската република е готова да прехвърли своя опит, проучвания и политики относно развитието на селските райони.

Центърът за интегрирано развитие на селските райони за Азия и Тихия океан (CIRDAP) е базирана в Бангладеш междуправителствена организация, занимаваща се с развитие на селските райони и намаляване на бедността. CIRDAP включва държави като Афганистан, Бангладеш, Фиджи, Индия, Индонезия, Иран, Лаос, Малайзия, Мианмар, Непал, Пакистан, Филипините, Шри Ланка, Тайланд и Виетнам.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest