Ето как биха изглеждали руските градове, ако бяха хора

Уморена Москва с уголемени устни, стилен Санкт Петербург, който изглежда като модел, и сбръчкан – вероятно заради лошата околна среда – Норилск: тази невронна мрежа е много добра в рисуването на лицата на различните руски градове.

Невронната мрежа зад уебсайта Artflow.ai генерира портрет на човек от словесно описание – понякога една дума е достатъчна. Russia Beyond успя да нарисува човешки портрети на руски градове:

Москва

Legion Media; Artflow

Тази невронна мрежа вижда руската столица като уморена млада жена, работеща в офис – със зачервени очи и рошави коси. Но има хубави устни с филъри, скули като на Анджелина Джоли и вежди, стилизарани от най-добрите професионалисти в града. Всичко, от което се нуждае, е да пооправи косата си и да си сложи малко коректор – и ще е готова за среща в един от московските ресторанти със звезда „Мишлен“.

Санкт Петербург

Legion Media; Artflow

Той е красив като белите нощи, подвижните мостове и невероятната архитектура на града. През деня работи като модел, а нощем посещава най-добрите барове, за да прелъстява жени с очите си в цвета на Финския залив.

Казан

Legion Media; Artflow

Ето как невронната мрежа видя Казан, столицата на Татарстан, град с богата история и микс от татарски традиции и европейски ценности. С този поглед лесно може да изиграе главна роля в „Игра на тронове“.

Сочи

Legion Media; Artflow

Ето как изглежда типичният посетител на Красная Поляна – вероятно най-добрият ски курорт в Русия. През деня той кара сноуборд, а понякога релаксира на баня или в басейн с гледка към планините. Вечер пътува до Сочи или Адлер, за да се разходи по брега на Черно море и да опита сувлаки шаверма от щанд край морето.

Екатеринбург

Legion Media; Artflow

Той е типичният жител на квартал на работническата класа в столицата на Урал. Видял е много от живота и има свое мнение за всичко. И изглежда леко уморен.

Красноярск

Legion Media; Artflow

Той е представител на един от най-големите и стари градове в Сибир. През седмицата работи в местния машинен завод, а през уикендите прави походи до красноярския национален парк „Столби“, където винаги се разхожда по Шаманската пътека, за да почете предците си.

Норилск

Александър Кряжев/Sputnik

Студеният Норилск можеше да има по-малко белези и изгаряния по лицето си, ако не беше лошата екологична среда. Изгарянията могат да бъдат и в резултат от нараняване при опасно производство. Но чарът ѝ е в очите ѝ, силни и красиви – като местните снежни бури и Северното сияние, което често може да се наблюдава в града.

Кострома

Legion Media; Artflow

Ето го женското въплъщение на един от най-красивите градове на Златния пръстен на брега на Волга със стари църкви и дървени къщи. В ежедневната си работа Кострома шие ленени ризи, а след работа ходи на църква и след това се разхожда в Костромска слобода, главният национален парк със старинни дървени къщи.

Владивосток

Legion Media; Artflow

Владивосток е столицата на Приморието с голямо търговско пристанище и спиращи дъха природни пейзажи наоколо. Баща ѝ търгува с коли, внесени от Япония, докато тя прекарва дните си в похапване на раци и в дълги разходки по крайбрежието.

Ялта

Legion Media; Artflow

Както подобава на един от най-популярните курорти в Крим, Ялта е свежа, впечатляваща и с тен. Рано сутринта тя вече е на плажа и прави снимки по бански за Instagram. През деня се разхожда край великолепните дворци, останали тук още от времето на царска Русия, а вечер дегустира най-добрите сортове кримско вино в кафенета на открито.

източник: RUSSIA BEYOND

Pin It on Pinterest