Общество

Ешелони с руска военна техника преминаха през Кримския мост

Подразделенията на Южния военен окръг се връщат в гарнизоните си след маневри в Крим, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Ешелоните с военна техника на подразделенията на Южния военен окръг пресякоха Кримския мост по пътя към ППД (пункта за постоянна дислокация – бел.ред.) след завършване на плановите учения“, се казва в съобщението.

Бронетехниката – танкове, БМП и самоходни артилерийски установки – е натоварена на специални жп платформи. При пристигането си машините ще бъдат подготвени за следващия етап на бойни учения.

За връщането на военните от ЮВО в гарнизоните стана ясно на 15 февруари. По-рано беше съобщено, че в ученията са включени подсилени роти батальонни тактически групи от общовойскови обединения. Маневрите се проведоха на територията на 15 полигона в зоната на отговорност на окръга.

Освен това вчера официалният представител на министерството на отбраната Игор Конашенков заяви, че на мястото на постоянна дислокация се връщат и военни от съвместните с Беларус учения „Съюзническа решимост-2022“, които започнаха на 10 февруари, пише РИА „Новости“.

За заключителния етап на проверка на силите за реагиране на Съюзната държава в републиката все още остават войските на Източния военен окръг и подразделенията на ВДВ, но след 20 февруари, края на учебните операции, те също ще се върнат в своите части.https://t.me/rian_ru/145415?embed=1

В приключващите мащабни маневри взеха участие почти всички руски военни окръзи, флоти и ВДВ. Във вторник от министерството на отбраната започнаха да публикуват видеа за излизането на тениката на полигони.

От Москва и Минск нееднократно подчертаха, че ученията носят отбранителен характер и не заплашават никого.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest