Общество

„ЕЛИЪТ ЪРУИТ: ТИШИНАТА ЗВУЧИ ДОБРЕ“ E БЕЗСПОРНИЯТ ФАВОРИТ НА ПУБЛИКАТА В ОНЛАЙН ИЗДАНИЕТО НА MASTER OF ART

Очаквайте физическото издание на фестивала в арт кината от 14 април

Изключително успешното онлайн издание на фестивала за документални филми, посветени на изкуството, Master of Art приключи вчера, а вече са ясни и победителите в гласуването на публиката.

Сред пълнометражните филми от тазгодишната селекция безспорен фаворит на зрителите е документалният филм „ЕЛИЪТ ЪРУИТ: ТИШИНАТА ЗВУЧИ ДОБРЕ“ – Испания, Франция (2019), с режисьор. Адриана Лопес Санфелиу.

С наградата на публиката за късометражен филм пък е отличен

„ВЕРОКИО: СКУЛПТОР И ХУДОЖНИК ОТ РЕНЕСАНСОВА ФЛОРЕНЦИЯ“ – Италия, Великобритания (2019), чиито режисьор е  Дейвид Хамър.

Гласуването беше активно до 12:00 часа днес (8 март 2021 г.) в сайта на фестивала.

Онлайн изданието на филмовия фестивал Master of Art се утвърди като важен елемент от провеждането на фестивала, с няколко десетки хиляди гледания на пълнометражни и късометражни филми. Огромният зрителски интерес дори предизвика удължаване на киномаратона с цяла седмица, като всички филми бяха достъпни през онлайн платформата Neterra.TV+.

Тазгодишното издание се открои с особено разнообразна и богата програма, като петте най-гледани филма са: „Модиляни и неговите тайни“, „Ботеро“, „Фелини срещу Висконти: дуел по италиански“, „Мис Ван Дер Рое – Павилион Барселона в две действия“ и „Клаудия Кардинале: Мистериозната“.

Очакваме не по-малко вълнуващи заглавия и занапред! Следващата среща на вярната публика с единствения в Източна Европа фестивал за документално кино за изкуство е на 14 април 2021 г. в кино Люмиер, когато ще стартира изданието на фестивала с прожекции на живо в арт кината. „Люмиер”, заедно с НДК, са традиционен партньор и домакин на събитието от самото му създаване.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest