Експерт от САЩ посочи четири предимства на Су-57

Още в заглавието на свой материал за изданието 19FortyFive известният експерт от САЩ Питър Сучиу признава, че Су-57 „е готов за война срещу когото трябва“.

По негово мнение тази машина е потенциално опасен враг в небето, тъй като съчетава четири важни фактора: стелт, скорост, съвременно въоръжение и най-новата електроника, пише „Российская газета“.

Благодарение на новите двигатели Су-57 значително превъзхожда по скоростни характеристики Су-27.

„Су-57 може да лети с 2 Маха без форсаж“, се казва в публикацията.

При производството на изтребителя са използвани стелт технологии, а той се отличава със свръхманевреност и усъвършенствана авионика.

„Су-57 съчетава функциите на щурмовак и изтребител, а използването на композитни материали, иновативни технологии и аеродинамичната конфигурация в изтребителя обезпечават ниското му ниво на видимост. Композитните материали позволяват да се намалили броя на детайлите, както и теглото на машината. Освен скоростта и ниската радиолокационна видимост, Су- 57 е добре въоръжен и боеспособен самолет“, казва Питър Сучиу.

Изтребителят има големи отсеци, в които може да се разположи съвременно ракетно въоръжение. Отбелязва се, че самолетът има най-съвременното радиоелектронно оборудване, включително мощен бордови компютър и напреднала радиолокационна система.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest