Екипажи на Балтийския флот тренират спасяване на кораб

На специалния учебно-тренировъчен комплекс „Каспий“ се провеждат учения по борба за издръжливост на всички типове надводни кораби на Балтийския флот.

Както съобщават от пресслужбата на Западния военен окръг за Балтийския флот, сред задачите на моряците е да отработят локализация и гасене на пожар в корабните отсеци, както и да оправят пробойни в корпуса и да спрат навлизане на вода в плавателния съд.

УТК „Каспий“, където се провеждат занятията, се състои от помещения, които имитират различни вътрешни корабни отделения. Това създава условия, максимално близки до реалната обстановка: и огънят, и водата са напълно истински.

На тренировките по гасене на пожари се взривяват пиропатрони и се разпространява пламък. Военнослужещите тренират херметизация на горящия отсек, локализация на пожара и ликвидиране на източниците на горене в най-кратки срокове.

При заплаха от наводнения се поставят специални пластири на пробойните и се изпомпва постъпилата в отсека вода. Подобни тренировки се провеждат редовно във флота, за да усъвършенстват всички във флота навиците си на действие в екстремни ситуации, отбелязва „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest