Общество

Еднополовите бракове!

През месец февруари Гърция стана първата държава с преобладаващо православно християнско население, където еднополовите бракове вече са легитимни.

Представители на църквата протестираха, но парламента прие закона с голямо мнозинство. Тук несъмнено голяма роля ще продължи да играе и Истанбулската конвенция влезла в сила през 2014 г. и подписана от ЕС на 13 юни 2017. Вероятно приносът на България, която подписа конвенцията през 2018 г., но не я ратифицира ще бъде през следващите години. Междувременно политици, медии и граждански организации продължават с кампаниите си срещу Истанбулската конвенция. Същите предупреждават за страховит сценарий след узаконяването на еднополовите бракове, третия пол и училищната педагогика за травестизъм. Което е наистина ужасяващо предсказание за бъдещето на българската младеж. По темата, съвсем скоро The Telegraph писа за изтекла вътрешна кореспонденция от Световната професионална асоциация за транссексуално здраве (WPATH) разкриваща как лекари признават в личните си разговори, че техни пациенти са развили рак поради ефектите на хормоналното лечение за смяна на пола. Лекарите също споделят, че тийнейджърите, на които са давани лекарства за блокиране на пубертета не винаги са осъзнавали, че никога няма да могат да имат деца.
П.С. Гръцкият писател Петрос Хаджопопулос с псевдоним Огюст Корто и неговият партньор – адвокатът Анастасиос Самулидиси, станаха първата еднополова двойка, сключила брак в кметството в Атина, съобщиха АП и БТА.
Това се случва три седмици след легализацията на еднополовите бракове в православна Гърция.
Автор Георги Тодоров, независим журналист публицист, и анализатор

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest