Две тигърчета „блокираха“ автомобилен път в Приморския край

Според експерти възрастта на хищниците е между четири и пет месеца.

Докато карали по един от пътищата в северната част на региона, жители на Приморието се натъкнали на две тигърчета. Младите хищници не се оплашили от хората, което е направило възможно заснемането им на видео, след това те изчезнали в тайгата. Очевидци съобщили за видяното на Службата за ловен надзор в Приморския край, а също така изпратили видеоклип до специалистите. Впоследствие е установено, че малките са на възраст между четири и пет месеца, пише ТВ „Звезда“.

Оперативната група на Службата за ловен надзор се отправила към посоченото място. По намерените следи е установено, че малките са излезли на пътя от любопитство. Докато котките изучавали колата, наблизо имало тигрица, която ги наблюдавала. По-късно големият хищник ги отвел на безопасно място.

„Това не е необичаен случай, когато пред хора се показват по-невнимателни малки, а майка им, поради по-големия си опит и предпазливост, наблюдава случващото се отстрани, без да се идентифицира. Ние знаем къде точно се е провела тази среща, но в интерес на безопасността на малките и тяхната майка, не даваме информация за това. За същото молим и гражданите, които имат желание да покажат клиповете си в социалните мрежи или на друго място. Трябва да знаят, че това може да нанесе много вреди“, казва директорът на центъра „Амурски тигър“ Сергей Арамилев пред „Комсомолская правда“.

Началникът на Управлението за охрана на обектите на дивата природа и защитените територии на Приморския край Алексей Сурови отбелязва загрижеността и отговорността на гражданите, които след срещата с тигърчетата са се обърнали към съответната служба.

При среща с тигър на магистралата експертите препоръчват да останете в колата, както и да не предприемате каквито и да било действия, провокиращи хищните животни.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest