Два руски изтребителя Су-35 прехванаха израелски бойни самолети в Южна Сирия

Група израелски самолети опита да атакува сирийската военна база Т-4, разположена в провинция Хомс.

Тя премина въздушното пространство на Сирийската арабска република, a на това реагираха изтребителите-прехващачи на Въздушно-космическите сили (ВКС), разположени на територията на руската въздушна база в Хмеймим.

Според Газета.ru в сирийското въздушно пространство е възникнала потенциално опасна ситуация. Двойка дежурни изтребители Су ++ 35 прехвана група израелски изтребители, подготвящи се да атакуват въздушната база „Т-4“ в провинция Хомс/Сирия.

Според израелското разузнаване Иран е разположила в тази база елементи от системата за противоракетна отбрана (ПВО) с голям обсег Bavar -373. Това са системи, които по основните си технико-тактически характеристики са сходни с руската система за ПВО С-300.

След намесата на руските изтребители Су-35 израелската авиация напусна сирийското въздушно пространство. Засега никоя от страните не е издала официално съобщение за случилото се.

Су-35 е дълбоко модернизиран супер маневрен многоцелеви изтребител от поколение 4 ++, конструиран по технология от пето поколение. Той има висококачествена авионика, която използва сложна компютърна информационно-командна система, нов радар, двигатели АЛ-41Ф1С с плазменa системa за горене с повишена мощност и управляем вектор на тягата. Тези двигатели по своите характеристики могат да се използват за изтребители от пето поколение, тъй като осигуряват свръхзвукова скорост без допълнително горене.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest