Общество

Дроновете на Хизбула са по-опасни от ракетите

Според Al Mayadeen медиите на ционисткия режим съобщиха, че израелският премиер Бенямин Нетаняху, военният министър Йоав Галант и началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви заедно с кабинета са блокирани в Газа и ционистките селища на север и на юг се превърна в руини.

Откакто кабинетът встъпи в длъжност, ционистите живеят в най-опасната политическа и военна ситуация и управляващият кабинет трябва да бъде съден за своите престъпления и небрежност, твърдят израелските медии.

Ционистките медии съобщиха също, че Хизбула успя да предизвика безпокойство сред 200 000 ционисти в Акре и ХеКрайот в неделя вечерта, като стреля с дрон.

Това се случи, след като Бени Ганц подаде оставка от военния кабинет на ционисткия режим. Оставката стана след тежки спорове между членовете на кабинета и провали на Нетаняху в плановете за прекратяване на огъня. Бени Ганц определи решението да напусне кабинета като сложно и болезнено и призова за провеждане на избори следващата есен.

Медиите съобщиха, че Йехиел Тропър, член на Кнесета за национално единство, е подал оставка от военния кабинет на израелския режим като третият човек след Бени Ганц и Гади Айзенкот, подал оставка от ционисткия кабинет.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest